مهدی ضیایی

مهدی ضیایی

کارشناسی ارشد

شروع دوره: مهرماه 1397
پایان دوره: اسفندماه 1399
عنوان پايان‌نامه: چارچوبی مدل رانده جهت تولید کد برای سیستم های نظارت مبتنی بر بستر FPGA در صنعت نسل ۴.۰
استاد راهنما: دکتر بهمن زمانی     استاد مشاور: دکتر علی بهلولی
بیشتر

معرفی کوتاه:
مهدی ضیایی مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه صنعتی اصفهان (اصفهان-ایران) در تیرماه ۱۳۹7 در رشته‌ی مهندسی کامپیوتر-نرم‌افزار دریافت نموده است.

 

چکیده‌ی پایان‌نامه:
در عصر حاضر با معرفی فناوری‌های جدید در حوزه‏‌ی صنعت‏، تحولی گسترده در کارخانه‌ها ایجاد شده است. این تغییر‌ات به‌طور کلی چهره‌ی جدیدی از صنایع را در قالب کارخانه‌های هوشمند به‌نمایش می‌گذارد. یکی از فرآیند‌های مهم و حیاتی در کارخانه‌های هوشمند‏، انجام فعالیت‌های نظارتی خودکار جهت افزایش کارایی کارخانه‏‌ها است.‎ طراحی سیستم‌های نظارتی پیشگیرانه‏،‏ درنهایت سبب افزایش طول عمر تجهیزات‏ و جلوگیری از تولید محصولات نقص‌دار در محیط‌های صنعتی خواهد شد.‏ اما فرآیند توسعه و ساخت این دسته از سیستم‌ها‏، به‌ویژه برای افراد مبتدی با دانش اندک در امر برنامه‌نویسی‏، یک کار چالش‌ برانگیز محسوب می‌شود. زیرا ایجاد سیستم‌های نظارتی‏، نیازمند دانش تخصصی گسترده در حوزه‌های مختلف نرم‌افزار و سخت‌افزار است.‎
جهت غلبه‌بر چالش‌های مطرح ‌شده‏‏، استفاده از رویکرد‌های جدید در توسعه‌ی نرم‌افزار‏، مانند مهندسی نرم‌افزار مدل‌رانده می‌تواند بسیار کارا و راهگشا باشد.‎ بنابراین در پژوهش حاضر با استفاده از ‏مهندسی نرم‌افزار مدل‌رانده‏، چارچوبی ‎‎‏برای تولید خودکار سیستم‌های نظارتی در دامنه‌ی صنعت ارائه شده است. چارچوب ارائه ‌شده در این پژوهش شامل سه جزء اصلی است: زبان مدل‌سازی خاص دامنه‏، ویرایشگر گرافیکی و موتور تبدیل‌. چارچوب پیشنهادی این امکان را برای کاربران حوزه‌ی صنعت فراهم می‌کند تا با مدل‌سازی یک سیستم نظارتی‏، اعتبارسنجی مدل ایجاد ‌شده و تولید کد به‌شکل خودکار‏، با کم‌ترین دانش برنامه‌نویسی به ایجاد یک سیستم نظارتی بپردازند. ارزیابی چارچوب پیشنهادی این پژوهش، در سه بخش مختلف اجرا شده است. بخش اول ارزیابی شامل طراحی دو مطالعه‌ی موردی برای دو کارخانه است. در مطالعه‌‎ی موردی اول که ایجاد سیستم نظارتی در خط تولید کارخانه تولید نوشابه است، مصنوع‌های دریافتی از موتور تبدیل، درسکوهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مربوط به آن‌ها، پیاده‌سازی شده‌اند. در این مطالعه‌ی موردی جهت اطمینان از درستی کدهای تولید شده، یک نمونه‌ی آزمایشگاهی نیز برای آن پیاده‌سازی گردیده است. اما مطالعه‌ی موردی دوم در دامنه‌ی طراحی سیستم نظارتی در صنعت برق و نیروگاه تولید برق درنظر گرفته شده است که این مطالعه‌ی موردی تا مرحله‌ی تولید کد خودکار انجام شده است. در بخش دوم ارزیابی، با آموزش چارچوب ارائه ‌شده به 50 توسعه‌دهنده با سطح دانش مختلف و سپس نظرخواهی از آن‌ها به‌وسیله‌ی پرسشنامه‏، نظر افراد خبره و مبتدی در این زمینه جمع‌آوری شده است. در بخش سوم ارزیابی، به روش سنتی و نیز استفاده از راه‌کار پیشنهادی از یک توسعه‌دهنده خواسته شده است تا چند سیستم نظارتی در اندازه‌های گوناگون را پیاده‌سازی نماید. نتایج حاصل از ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که علاوه بر رضایت کاربران از این چارچوب‏، درصد بالایی از کد‌های لازم جهت پیکربندی یک سیستم نظارتی در حوزه‌ی صنعت را می‌توان با استفاده از این چارچوب تولید نمود که این خود باعث کاهش زمان ساخت و افزایش سرعت در فرآیند توسعه‌ی این دسته از سیستم‌ها خواهد شد.
‎‏

 

مقاله‌های انگلیسی

 

فیلم‌های آموزشی